De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
27 juli 2021

4 activiteiten die je kinderen op de achterbank kunnen doen!

Als je met de kinderen met de auto op vakantie gaat dan wil je natuurlijk voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Om te zorgen dat dit niet gebeurd is het handig om een paar activiteiten achter de hand te hebben. Om te voorkomen dat ze binnen een uur al op alles zijn uitgekeken is het slim om een activiteiten planning te maken. Geef de kinderen elk uur of elke 2 uur een nieuwe activiteit om te doen of geef ze de kans om een leuke nieuwe activiteit te kiezen.

Lekker kleuren

Niks is zo leuk om de fantasie de vrije loop te laten en lekker te kleuren. Je kan de kinderen een hoop kleurplaten geven, maar je kan er ook een leuk spelletje van maken. Zie je bijvoorbeeld autorijles eindhoven voorbij komen? Probeer deze auto dan zo goed mogelijk na te tekenen. Kies auto’s uit die opvallen zoals die van een rijschool of van een bedrijf met een opvallend logo. Zo wordt het voor de kinderen makkelijker om de auto na te tekenen. Vergeet ook niet om genoeg stiften en potloden mee te nemen en als je potloden gebruikt neem dan zeker een gum en slijpers mee!

Een doe-boek

Stop de stiften en potloden niet te snel weg. Een leuk doe-boek kan de kinderen namelijk uren vermaken. In een doe boek zitten vaak leuke spelletjes en kleine kleurplaatjes. Vaak zitten er voor de oudere kinderen nog wat verhaaltjes in en de jongeren kinderen kunnen lekker stickers plakken. Ideaal als je de kinderen even wat langer wilt bezighouden.

Een luisterboek

Heb je nog jonge kinderen dan kan een luisterboek de oplossing bieden. Er moet dan in alle rust geluisterd worden naar het boek en de kinderen kunnen fantaseren over hoe de personages uit zullen zien. Het is ook fijn voor kinderen die snel misselijk worden onderweg. Ze hoeven zo niet iets zelf te lezen en kunnen zelf met de ogen dicht het verhaal volgen.

Een filmpje

Wil je echt even rust dan kan je ook een tablet meenemen met een film er op. Vergeet dan ook zeker niet om een koptelefoon voor je kinderen mee te brengen. Je hoeft natuurlijk niet zelf honderd keer naar Frozen te luisteren.

Meer blogs lezen? Lees dan Tapijt kleuren: Een kleurrijk middelpunt

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with