De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
30 juni 2022

7 Soorten kleurplaten

Je hebt kleurplaten voor zowat alles. Kleurplaten zijn in te delen binnen een paar bepaalde categorieën. In deze blog vind je alle soorten kleurplaten.

1. Normale 2D kleurplaten

Onder normale 2D kleurplaten verstaan we alles wat je in het dagelijkse leven tegenkomt. Denk hierbij aan bomen, auto’s, huizen, mensen, ect. Vaak zijn deze kleurplaten 2D. 2D is makkelijker om voor kinderen om in te kleuren.

2. 3D kleurplaten


Voor de iets gevorderde tekenaars is een 3D kleurplaat een leuke uitdaging. Vaak hebben jonge kinderen een te laag denk vermogen om de juiste kleuren te combineren bij het tekenen in de derde dementie. Kinderen tekenen bijvoorbeeld een bank zwart maar de zijkanten rood. Ook cilindervormige voorwerpen zoals een vampire vape zijn voor kinderen uitdagend om te tekenen.

3. Vormen en mandala’s


Een ander soort tekening zijn tekeningen met veel vormen en figuren. Deze tekeningen worden ook wel mandala’s genoemd. Een mandala komt vaak voor om bijvoorbeeld vorm te geven aan bepaalde meubels. Denk hierbij aan patronen op een deken of stoel. Ook worden mandala’s tegenwoorden gebruikt als voorbeeld voor bepaalde tattoos.

vampire vape

4. Bekende tekenfilms en cartoons

Een ander en een veel voorkomende soort tekening zijn tekeningen van bekende tekenfilms en cartoons. Kinderen hebben een directe affiniteit met tekenfilms en cartoons vandaar dat deze kleurplaten het populairst zijn zonder de kinderen. Kinderen weten exact de kleur van hun favoriete prinses of van hun favoriete superheld of winnie de poeh.

5. Thema kleurplaten

Verder zij er ook nog een hele hoop kleurplaten met een bepaald thema. Denk hierbij aan jaartijden zoals lente tekeningen met gras, bloemen, bijtjes en een mooie zon. Of wat dacht je van een kleurplaat met een kerst thema met daarin een grote boom, kerstballen en kerstlampjes. Hierbij is het makkelijk voor kinderen om de kleuren te bepalen omdat ze vaak de verschillende voorwerpen in het echt hebben gezien bijvoorbeeld de groene steel van een bloem.

6. Bezienswaardigheden en bezichtigen

Ook zijn er veel te tekeningen te vinden op het internet van bepaalde bezienswaardigheden en bezichtigen. Bij bezienswaardigheden moet je denken aan gebouwen en structuren die iedereen kent zoals de Eiffeltoren. Onder bezienswaardigheden moet je op een kleinere lokale schaal denken aan bijvoorbeeld molens.

7. Dieren

Tot slot zijn er een hoop kleurplaten van dieren te vinden op het internet. Kinderen hebben veel affiniteit met dieren omdat ze vaak als ‘cool’ of ‘schattig’ worden beschouwen. Ook dieren zijn algemeen bekend onder de kinderen waardoor het makkelijk is om de kleur te bepalen van bijvoorbeeld een tijger.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with