De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
25 februari 2022

Activiteiten voor kinderen in het ziekenhuis

Het kan voorkomen dat je kindje een aantal dagen in het ziekenhuis moet liggen. Dit kan veel verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld het verwijderen van de amandelen of een chirurgische ingreep. Dagen lang stil zitten in een vreemde ruimte is voor ieder kind vervelend. In dit artikel gaan we een paar activiteiten bespreken voor kinderen in het ziekenhuis.

Kleurplaten en tekeningen

Kleuren is altijd een goede bezigheid voor kinderen. Het helpt bij het ontwikkelen van handkracht. Een van de belangrijkste redenen waarom kleuren bij kinderen belangrijk is, is omdat het helpt bij het ontwikkelen van handkracht. Daarnaast stimuleert kleuren ook creativiteit, zelfexpressie, verbeterd de coördinatie van de fijne motoriek en helpt het bij het ontwikkelen van focus.

Op de iPad

De iPad is niet alleen een aantrekkelijk speeltje dat klein genoeg is om in je tas te passen en mee te nemen, maar uit sommige onderzoeken blijkt dat het ook echt educatieve voordelen kan hebben voor jonge kinderen. Er zijn ook aanwijzingen dat iPad-apps bij kinderen met cognitieve achterstand het taalgebruik en de sociale interactie kunnen stimuleren. Dit kan voordelig zijn als je kind een langere tijd in het ziekenhuis ligt.

Ook al kunnen iPads voor kinderen voordelen hebben, dat betekent niet dat jij jouw kind urenlang een iPad moet laten gebruiken. Houd er ook rekening mee dat iPad-gebruik ander speelgoed, games, fysieke activiteit, creatief vrij spelen en persoonlijke sociale interactie niet mag verdringen. Een beeldscherm biedt immers een beperkte zintuiglijke omgeving en geen lichamelijke inspanning.

Boeken of luisterboeken

Afhankelijk van de leeftijd van je kind, zijn boeken en luisterboeken een ideale bezigheid tijdens zijn/haar verblijf in het ziekenhuis.

Een van de belangrijkste voordelen van het luisteren naar audioboeken, benadrukken we de duidelijke verbetering van:

  • Luistervaardigheid
  • Uitspraak
  • Vloeiendheid
  • creativiteit
  • Concentratie
  • Verbeelding
  • Bekendheid met Nederlands

Bemiddelingsbureau zorg

Wil jij in de zorg werken? Dan kan je contact opnemen met bemiddelingsbureau zorg. Bemiddelingsbureau zorg zal jou helpen een geschikte vacature in de zorg te vinden. Ze zullen eerst contact met je opnemen. Hierna zal een uitgebreid gesprek volgen en zal bemiddelingsbureau zorg jou verder helpen.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with