De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
2 augustus 2021

Als volwassene moet je blijven kleuren!

De meeste mensen denken dat kleuren alleen voor kinderen is. Volwassenen moeten alleen maar illustreren of tekenen als ze er heel erg goed in zijn, echter is niks minder waar. Kleuren en tekenen is ontspannend en hartstikke goed voor je. Tekenen en kleuren is niet alleen heerlijk ontspannend maar ook nog eens goed voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dus zet je wat gezonde tapas klaar en pak je wat lekker te drinken en het kleuren kan beginnen!

Creativiteit

Tekenen en kleuren stimuleert de fantasie en daarom ook de creativiteit. Je hoofd wordt overstroomd met nieuwe gedachtes en ideeën waardoor je vervelende gedachtes naar de achtergrond worden verplaatst of zelfs verdwijnen. Gebruik je momentje van kleuren dan ook om lekker te ontspannen. Geef je fantasie de ruimte om helemaal los te gaan. Mocht je minder creatief zijn in het bedenken van een afbeelding, dan zijn er genoeg kleurboeken te krijgen met daarin tekeningen voor volwassenen.

Concentratie

Naast je creativiteit bevorderd kleuren en tekenen ook nog eens je concentratie vermogen. Je denkt misschien dat kleuren en tekenen lekker simpel is, maar je moet toch je aandacht er bij houden. Je moet opletten op het kleurenpallet dat je gebruikt, maar ook of je wel binnen de lijntjes kleurt. Er zijn ook onderzoeken die beweren dat je door te tekenen je beter kan concentreren op het werk. Door af en toe even een klein tekeningetje te maken, of door een tekeningetje te maken terwijl je ergens naar aan het luisteren bent kan je concentratie vermogen bevorderen en zorgen dat je alles beter opneemt.

Meditatie

Ben je niet op het werk dan kan tekenen ook juist een mediterende werking hebben. Volgens veel filosofen komt er een automatisch meditatie proces op gang als je aan het tekenen bent. Vooral als je repetitief aan het tekenen bent zoals bij mandala’s. Je tekent steeds ‘dezelfde’ vormen en motiefjes. De kleurkeuze is dan bepalend voor de symmetrie en of je aan het einde van de tekening een voldaan gevoel hebt. Daarnaast is het een goede afleiding van stress en angsten. Je hoeft in dat moment even niks anders dan te tekenen en je gedachten op een rijtje zetten.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with