De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
4 mei 2022

De leukste kleurplaten met auto’s

Auto’s zijn voor veel kinderen, vooral jongens, een echte droom. Ze kunnen lang spelen met matchbox autootjes en iedere keer als er een sportwagen langs rijdt hoor je als moeder raceauto!

Spelenderwijs leren

Gelukkig zijn auto’s een gemakkelijke manier om spelenderwijs iets te leren aan de kinderen. Hier hebben we enkele voorbeelden genoemd hoe jij als ouder auto’s kunt gebruiken om te oefenen met je kind:

  • Kleuren herkennen
    Je kunt zeggen “Wijs de blauwe auto aan” of “welke kleur heeft deze auto?”
  • Auto’s tellen
    Auto’s tellen is een leuke en gemakkelijke manier om je kind tellen te leren. Ga op een parkeerplaats staan en laat je kind tellen, het is natuurlijk gemakkelijker als de auto’s stil staan.
  • Woordenschat vergroten met auto’s
    Aangezien je kind erg veel interesse heeft in auto’s, kun je deze interesse gebruiken om de woordenschat te vergroten, zo kun je onderdelen van de auto leren of dingen zoals “auto rijdt, ik loop”.

Leren met auto speelgoed

De pret houdt niet op zodra jullie binnen zijn! Met matchbox autootjes of ander auto speelgoed kun je gemakkelijk en leuk nieuwe dingen leren aan je kind. Zo kun je ook kleuren oefenen en je kind alle kleuren laten sorteren, je kunt zelfs lezen oefenen door je kind de auto’s bij het briefje met de juiste kleur erop geschreven te laten leggen.

Rijschool Rijen

Met een auto op accu kan iedere peuter al zelf rijden, hierdoor leren ze al best goed rijden zelfs! Ik heb mijn neefje met een arm in de rugleuning professioneel zien keren op de weg. Het zal je versteld doen staan hoe goed kinderen leren. Ze kijken naar wat jij doet achter het stuur en gaan dit dan in hun eigen autootje nadoen. Hiermee hebben ze echt plezier en leren ze ontzettend veel.

Zodra je zoon of dochter 16 is mag hij of zij beginnen met rijschool rijen. Rijschool rijen zal snel onder de knie zijn met zo’n goede oefening als peuter. Tot je kind echter 16 is kun je hem of haar bezig houden met auto spelletjes en kleurplaten!

rijschool rijen
Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with