De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
11 juni 2022

Kleurplaat van konijnen

Ben jij ook zo gek op schattige konijntjes? Of heb je een leuk konijn als huisdier? In het wild leven konijnen gezellig in grote groepen samen en zijn ze vaak grijs en bruin van kleur. De konijnen zijn altijd te herkennen aan de schattige twee tandjes waarmee ze lekker knagen.

Veel mensen in Nederland houden konijnen als huisdier, dat zijn vaak dwergkonijnen. De konijnen hebben wel veel beweging en ruimte nodig, en ze leven ook het liefst met een vriendje. Daarom houden veel mensen konijnen in paartjes.

Wist jij trouwens dat een mannetjeskonijn een rammelaar genoemd wordt? En een vrouwtjes konijn is een voedster. Een babykonijn noemen ze een lamprei. Interessant he? Konijnen komen van oorsprong uit Spanje, maar tegenwoordig wonen ze overal waar het droog is, open vlakte en in bosgebieden. Vroeger werden konijnen ook op de boerderij gehouden, net zoals kippen en varkens. Maar tegenwoordig zijn ze veel meer bekend als het gezellige gezelschapsdiertje.

Konijnen behoren tot de familie Lagomorpha. Vaak denken mensen dat konijnen knaagdieren zijn. Konijnen hebben twee kleine tandjes achter hun bovenste snijtanden. De onderste snijtanden verslijten dit. Knaagdieren hebben deze extra tanden niet. Konijnen hebben lange oren en grote, sterke achterpoten. Konijnen zijn erg wendbaar en vliegensvlug. De onderkant van de staart is wit. Een konijn kan gemiddeld acht tot tien jaar leven. Zeer grote rassen, zoals de Vlaamse en Duitse reus hebben een kortere levensduur, gemiddeld zo'n vijf tot zes jaar.

Wil jij een leuke konijnen kleurplaat? Heerlijk om even te ontspannen of samen met je kind te doen? Op onze website hebben we diverse leuke kleurplaten van allerlei soorten. Kijk eens rond op de website en leef je uit met kleuren.

En misschien wil jij na het kleuren wel zelf een konijn houden. Want zeg nou zelf, konijntjes zien er schattig uit en zijn leuk gezelschap. Heerlijk om de beestjes lekker te zien rond hupsen.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with