De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
17 juni 2022

Kleurplaten die je laten lachen

Soms is het leven niet zo leuk. Maar, een goede kleurplaat kan wel net even wat verlichting geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurplaat van een lachend gebit? Misschien wel een mooie bliksemafleider voor als je met je kind binnenkort voor het eerst naar de tandarts moet. Wellicht ook leuk om de tandarts cadeau te doen. Ben jij op zoek naar kleurplaten die je even laten lachen? Check dan deze tips. 

Smiley kleurplaten 

Hier kan een tandarts voor spoed in Dordrecht over meepraten. Hij ontving in zijn loopbaan al diverse smiley kleurplaten. Daarbij was het verrassend dat niet alle kinderen standaard voor geel kozen bij de smiley's. Verder valt op dat kinderen vanaf een jaar of vier wat meer binnen de lijntjes gaan kleuren.  

Kleurplaten met een gebit doen het trouwens goed in de wachtkamer. Er zijn altijd wel een paar kinderen die deze leuke kleurplaten met liefde voorzien van wat kleur. 

Mooie landschappen 

Mooie fantasierijke landschappen doen het als kleurplaat ook erg goed. Zo'n kleurplaat geeft thuis, als het staat te stralen op de koelkast onder een mooi magneetje, ook extra sfeer. Gezelligheid, daar zorgt zo'n kleurplaat voor.  

Clown 

Hoewel er genoeg kinderen en volwassenen zijn die een clown niet grappig vinden, is de kleurplaat van een clown nog steeds populair bij een grote groep kinderen. Een betoverende lach, wat is daar ook eigenlijk mis mee... 

Wat jouw kind leuk vindt 

Het gaat er vooral om bij een kleurplaat dat het leuk is voor jouw kind. Kijk dus naar de interesse van je kind. Houdt jouw kind enorm van ijsjes? Waarom dan geen kleurplaat maken met allerlei ijsjes? Het kan ook zijn dat jouw kind enorm houdt van brandweerauto's, zoek daar dan een kleurplaat van. Zeker weten dat je er eentje vindt. Er is namelijk bijna over alles wel een leuke kleurplaat te vinden. Dus sluit aan bij de interesse van je kind en het kan eigenlijk al bijna niet meer misgaan. Tenzij jouw kind niet van kleuren houdt. Maar, de meeste kinderen vinden kleuren en kleurplaten heel erg leuk. 

Maak je eigen kleurplaat 

Niks zo leuk dan een eigen foto zwart wit afdrukken en dit vervolgens inkleuren. Zo kun je zelf hele toffe kleurplaten maken. Het is wel handig om wat te experimenteren in Paint of een ander programma, zodat je een handige zwart wit afbeelding krijgt. Het is namelijk natuurlijk niet fijn als de afbeelding te veel of te weinig zwart heeft.  

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with