De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
2 juni 2022

Kleurplaten over wonen

Kleurplaten over huizen, kamers en wonen zijn leuke kleurplaten om de kinderen te vermaken tijdens een verhuizing of verbouwing. Op deze manier kunnen de kinderen zich bewust worden van de leuke en spannende veranderingen die er gaan plaatsvinden. In deze blog geven we je wat tips over het kiezen van de geschikte kleurplaten voor je kinderen tijdens deze drukke periode.

Kleurplaten van verschillende kamers

Als je een verbouwing ondergaat, bijvoorbeeld een verbouwing van de keuken, dan kun je verschillende keukenkleurplaten uitprinten en de kinderen de verschillende keukens zelf laten ontwerpen. Zo hebben de kinderen het gevoel alsof ze ook iets te zeggen hebben en wie weet hebben ze zelfs nog wel wat leuke ideeën en kleuren combinaties!

Als de badkamer een verbouwing ondergaat en er zullen bepaalde elementen veranderen, er komt misschien ineens een waterkeringsprofiel of een nieuw bad in plaats van een douch, dan kun je ervoor kiezen deze dingen toe te voegen aan de kleurplaten. Doordat je zoon of dochter het waterkeringsprofiel al eens heeft ingekleurd, is de kans misschien kleiner dat ze dit vreemd zullen vinden.

Kleurplaten van huizen

Als je gaat verhuizen kun je natuurlijk kiezen voor kleurplaten van huizen. Als jullie al een huis gevonden hebben dan is het leuk om kleurplaten te vinden van huizen die lijken op jullie toekomstige huis. Zo kunnen de kindjes al dromen en de bomen inkleuren terwijl jullie inpakken.

Gaan jullie verhuizen naar een appartement? Dan kan je hier foto’s van vinden en de kindjes het gebouw, de balkon of de binnenzijde laten inkleuren en laten inleven in het moment.

waterkeringsprofiel

Kleurplaten van plaatsen

Als je gaat verhuizen naar een andere stad, dan kun je wellicht eens bij de lokale supermarkten of het gemeentehuis informeren voor kleurplaten. Wie weet hebben ze kleurplaten die speciaal voor of over de stad gaan. Zo kun je de kinderen al laten verheugen op alle leuke dingen die ze in de nieuwe stad kunnen verwachten en hen laten vergeten wat ze achter laten.

Laat de kinderen zelf ontwerpen

Als je de kinderen wilt betrekken in een van bovengenoemde processen is het leuk om samen met hen de kleurplaten uit te zoeken. Zo kunnen zij kiezen welke keuken of welk huis zij mooi vinden. Dan kom je erachter dat ze misschien een tuin willen of juist niet! Het is natuurlijk niet verstandig om je beslissing hierop te baseren maar het is zeker leuk en goed voor de relatie om de kinderen het idee te geven dat ze iets te zeggen hebben gehad in dit hele proces.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with