De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
14 juli 2021

Leuke zwembad kleurplaten

Er zijn heel veel verschillende soorten kleurplaten. Zo zijn er kleurplaten die gebaseerd zijn op animatieseries over bijvoorbeeld prinsessen en kleurplaten die juist gebaseerd zijn op de natuur. Alle kleurplaten kunnen in een aantal groepen onderverdeeld worden. Daarbij komt dat er kleurplaten zijn voor verschillende niveaus. Zo zijn er de bekende kleurplaten die iedereen wel kent van vroeger. De typische kleurplaten die iedereen kent van de basisschool. De kleurplaten waarbij de contouren van een afbeelding in het zwart worden weergegeven. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een zwembad kleurplaat waarbij het intex zwembad zelf met zwarte randen wordt aangegeven. Daarnaast wordt ook het water en de omgeving rondom het zwembad met zwarte contouren aangegeven. Door de witte gebieden tussen deze contouren in te vullen komt de kleurplaat tot leven.

Een code zwembad kleurplaat

Naast de bekende kleurplaten kan er ook worden gekozen voor kleurplaten waarbij de nummers worden toegevoegd. Er wordt bij de keuze kleurplaten wel gekozen voor het gebruik van zwarte contouren. Deze worden net als bij de standaard kleurenplaten ook gebruikt om de afbeelding weer te geven. De nummers in deze afbeelding worden vervolgens gebruikt als kleurcode. Zo wordt nummer 1 bijvoorbeeld gekoppeld aan de kleur blauw en nummer 2 wordt gekoppeld aan de kleur rood. Dit gaat dan als maar door tot dat alle kleuren aanbod zijn gekomen. Deze kleurcodes worden gekoppeld aan vakken die te vinden zijn in de kleurplaat. Het is vervolgens de bedoeling om deze vakken in te kleuren op basis van het cijfer dat correspondeert met de kleurcode. Door op deze manier te werken krijgt het zwembad uiteindelijk verschillende kleuren. Het speciale van deze techniek bij deze kleurplaat is dat iemand verschillende kleuren in het water toevoegt. Dit zorgt ervoor dat het water meer tot leven komt. Dit geldt overigens ook voor de andere objecten binnen de kleurplaat.

Een kleurplaatspelletje

Naast deze vormen van kleuren is er ook nog een andere vorm: het kleurplaatspelletje. Bij het kleurplaatspelletje is het de bedoeling dat een kind door middel van het maken van kleurplaat leert welke kleuren bepaalde objecten hebben. Zo moet tijdens het spelletje bijvoorbeeld het water van het zwembad blauw gekleurd worden. Daarnaast moet een aardbei rood gekleurd worden en een banaan natuurlijk geel. Kinderen leren op deze manier kleuren te associëren met bepaalde objecten en ook andersom. Dit is een hele speelse manier voor kinderen om te leren kleuren en tegelijkertijd de wereld beter te leren kennen.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with