De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
25 juni 2022

Vakantie: voorpret met kleurplaten!

Zeker met lange reistijden en kleine kinderen kan de reis naar de vakantiebestemming een ware uitdaging zijn. Het is dan fijn als je vooraf wat afleiding voor de kinderen hebt bedacht, zodat zij zich niet stierlijk gaan vervelen. Daarbij is het de kunst dat je hun fantasie prikkelt, want om de hele rit nu de entertainer te zijn? Dan heb je wel een lange dag. Op naar een leuke vakantietrip! 

Wat vindt je kind nu leuk? 

Ga je met je kind op autovakantie? Dan is het wellicht leuk om allerlei kleurplaten mee te nemen van alle soorten voortuigen, als je kind dat leuk vindt. Je kunt dit ook combineren met het spotten van de voertuigen die je onderweg tegenkomt. Heb je meerdere kinderen dan zouden ze een soort wedstrijdje kunnen houden: wie het vaakst het voertuig van de kleurplaat spot tijdens de rit, wint. De beloning? Misschien een leuk klein speelgoedautootje? Het kan natuurlijk ook gewoon om de eer gaan. 

Vakantiekleurplaten 

Ga je met je kind vliegen naar een tropisch eiland? Dan is een kleurplaat met een mooie zon en palmbomen wellicht een goed idee. Je zou ook voor kleurplaten kunnen kiezen van de dieren die daar specifiek voorkomen. Misschien wel een kleurplaat van een gekko of een spin? Pak dit wel voorzichtig aan als je kind mogelijk wat bang is voor deze dieren. Dan is het misschien nog niet het moment om te vertellen dat deze dieren er zijn. Het kan ook zijn dat je rustig verteld over waar deze dieren zijn, hoe ze leven en dat ze niet gevaarlijk zijn, als dit zo is. Op deze manier maakt je kind alvast een beetje kennis met het dier. 

Kleur van activiteiten 

Lange rit vanuit het Noorden van Nederland voor een weekendje weg in een Valkenburg appartement? Je kunt ook kiezen voor activiteiten die je onderweg gaat doen. Dan krijgt je kind bijvoorbeeld een mooie kleurplaat van een ijsje en een half uur later zijn jullie op een plek waar je even een ijsje gaat eten. Voor je het weet ben je in Valkenburg, bijna jammer uit de auto te stappen... 

Mijn kind vindt kleuren niet leuk 

Het kan natuurlijk dat een kind kleuren niet leuk vindt of even iets anders wil gaan doen. Tip? Ga het niet forceren. Het helpt vaak beter als er bijvoorbeeld iemand anders in de auto ook aan het kleuren is. Dat kan aanstekelijk werken. Werkt dat niet? Kijk of er een andere manier is om je kind bezig te laten zijn als het te lang zich zit te vervelen. Je kunt ook er doorheen gaan. Verveling is niet altijd slecht. Het is ook goed voor een kind om te leren daarmee om te gaan. 

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with