De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
6 augustus 2021

Wat doet jouw kat als hij of zij buiten is?

Heb jij een buitenkat die regelmatig een tijdje van huis is? Je vraagt je vast wel eens af wat hij of zij dan zo lang buiten doet. Ben je benieuwd wat jouw kat allemaal uitspookt op straat of in de tuin? Wij vertellen het jou in deze blog!

Genieten van rust

Je zult het misschien wel weten maar een kat kan uren lang op een rustig lekje liggen of slapen, het liefst in het zonnetje en waar ze goed uitzicht hebben. Dit is vaak op vaste plekken waar ze fijn kunnen liggen. De vaste plekken zijn er zodat wanneer er bedreiging nadert, ze precies weten waar ze heen moeten vluchten. Het eigen gebied voelt het meest vertrouwd.

Territorium onderhouden

Naast het luieren staan katten natuurlijk ook bekend als jagers. Buiten komt namelijk hun echte jachtinstinct naar boven en inspecteren ze elke dag hun eigen gebied. Ze willen graag hun eigen territorium onderhouden en laten dus elke keer een eigen geur achter. Deze geur komt onder andere uit plas of uit de onderkant van de pootjes.

Wel of niet naar buiten?

Wanneer jij een kat hebt en midden in de stad woont kan het soms nog wel eens eng zijn om hem of haar naar buiten te laten. Het is namelijk een risico, vooral in de omgeving van een drukke weg. Toch wil je jouw kat zijn plezier niet ontzeggen, lastige keuze dus! Er zijn een aantal tips op het internet te vinden die het buitenleven voor een kat veiliger kunnen maken.

Waarschuwing van Dierenarts Helmond

Kies je er nou voor om jouw kat naar buiten te laten gaan? Let dan op in de herfst! In de herfst komen de slakken namelijk weer tevoorschijn en katten vinden dit maar al te leuk. Dierenarts Helmond waarschuwt kattenbaasjes voor slakken, slakkenslijm zit namelijk vol met kleine larven! Wanneer jouw kat gras eet of drinkt uit een plas dan kan hij of zij bacteriën binnen krijgen waardoor jouw kat besmet kan worden. Dierenarts Helmond geeft dan ook de tip dat als jouw kat hoest, het goed is om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan om hart- en longproblemen te voorkomen.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with