De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
2 juli 2024

De beste kleuren voor jouw bedrijfslogo

Het kiezen van de juiste kleuren voor een bedrijfslogo is belangrijk voor het uitstralen van de gewenste boodschap richting de klanten. Het is algemeen bekend dat kleuren bepaalde emoties opwekken bij mensen en zo de perceptie van je merk kan beïnvloeden. In deze blog gaan we dieper in op welke kleuren je kan gebruiken afhankelijk van wat je wilt uitstralen naar jouw klanten en doelgroep.

Waar moet je op letten bij het maken van een bedrijfslogo

Voordat we ingaan op welke kleuren een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontwerpen van een bedrijfslogo gaan we eerst kijken naar het bedrijf zelf. De kleuren van het bedrijfslogo moeten samenhangen met de huisstijl van jouw bedrijf. Als de huisstijl een fel gele kleur is dan is het niet verstandig om een kleur te kiezen die hiermee doet botsen. Op deze manier creëer je namelijk onrust. Je wilt ervoor zorgen dat de kleuren die uiteindelijk gekozen worden in saamhorigheid werken met betrekking tot jouw huisstijl. Of het hier dan gaat om de kleuren van je pand, interieur of de bestickering op bussen, dat maakt niet uit.

De kleur blauw

Blauw is een van de meest populaire kleuren met betrekking tot bedrijfslogo’s. Deze kleur wordt geassocieerd met professionaliteit, betrouwbaarheid en een gevoel van veiligheid. Als dit een van de kleuren is die terug komt in jouw huisstijl, nadat je een kleurplaat hebt gemaakt van jouw organisatie kan je deze gebruiken. Zo wordt de kleur blauw het vaakst gebruik bij bedrijven in de financiële sector en gezondheidszorg. Hiermee proberen de bedrijven vertrouwen en stabiliteit uit te stralen.

De kleur rood

Rood wordt gezien als een krachtige kleur die energie, passie en actie uitstraalt. Dit is dan ook een uitstekende keuze voor merken die heel dynamisch willen overkomen. Zo zie je dit vaak terugkomen bij fastfoodketens, automerken en entertainmentbedrijven. Deze bedrijven maken door middel van de kleur rood duidelijk dat er opwinding ontstaat, maar ook dringendheid.

De kleur groen

Groen wordt vaak gebruikt door bedrijven die zich willen associëren met de natuur, gezondheid en duurzaamheid. Dit zie je dan ook het vaakste terug komen bij merken die zich bevinden in de biologische sector en milieubewuste bedrijven. Dit zijn in veel gevallen bedrijven die hun duurzame groei willen nadrukken door middel van deze expliciete kleur.

De kleur geel

Geel is een opvallende kleur die bij veel bedrijven er echt uit springt. Dit is natuurlijk om de aandacht te trekken, maar het straalt ook creativiteit uit. Het is voor veel bedrijven een goede optie als ze zich willen laten zien als een goede bondgenoot en een vriendelijke uitstraling willen creëren. Speelgoed merken en creatieve dinesten gebruiken vaak veel geel in hun logo’s.

De keuze van kleur in je bedrijfslogo is een belangrijke beslissing die de identiteit en perceptie van je merk beïnvloedt. Het is hierbij belangrijk dat je goed nadenkt over deze soort keuzes, want je blijft niet elke keer je logo veranderen.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with