De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
3 februari 2023

De betekenis van kleuren 

Als je zelf kleurplaten maakt van een foto, heb je soms van die bollen die soms zomaar op je foto verschijnen. Die bollen noemt men orbs. Daarnaast is het ook mogelijk om een heuse Aura foto te laten maken. Ook inspirerend voor het maken van een kleurplaat.. Meer weten over de betekenis van de kleuren? Lees het hier... 

De betekenis van kleuren orbs 

Wist je dat die bollen op een foto ook een spirituele betekenis hebben? Het worden dan soms als tekenen van overledenen gezien.  Zilver en wit verwijzen naar het goddelijke, het spirituele. Zie je een zwarte orb op een foto? Dan kan dat afhankelijk van hoe het voor je voelt twee betekenissen hebben. De ene is dat er een duistere energie is. Voel je juist een vredige rust over je heen komen? Dan geeft de bescherming weer. Bruin kan ook staan voor een lage energie, maar ook voor een aardende energie. In dat laatste geval is dat dus iets positiefs. Hoewel je spiritueel eigenlijk niet zo moet spreken over negatief of positief. Het is wat het is en elk gevoel wil gezien worden. Dat is trouwens iets anders dan je ermee identificeren. Rood staat voor bescherming, ofwel is de boodschap dat je beschermd bent ofwel je het is een teken dat je jezelf moet beschermen. Oranje is een teken van blijheid. Groen staat voor de natuur, het hart én genezing.  

Een aurafoto  

Het is ook mogelijk om een aurafoto te laten maken. Zo maken ze bij Colorfulpeople.nl gebruik van een speciale manier van fotograferen. Hiermee worden de aurakleuren blootgelegd. Het werkt als volgt: je leg je hand op een plaat die jouw energie meet aan de hand van de radiogolven. Deze informatie gaat vervolgens naar de auracamera dit om naar kleuren. Daarbij wordt er een normale foto van je gemaakt en daaroverheen zie je dan de kleuren van je aura. Een mooie belevenis, met een mooi resultaat. De specifieke aurakleuren zeggen iets over jou op dat moment. Zo laat de kleur violet bijvoorbeeld zien dat je contact hebt met 'boven'. Geel staat voor verstand en spontaniteit. Zit er veel rood in je aurafoto? Dan getuigt dat van veel temperament. Blauw staat onder andere voor perfectionisme en groen voor communicatie en balans. Oranje? Die kleur geeft bijvoorbeeld aan dat je open bent. De volgende keer kun je misschien eens kijken of je zelf een aurakleurplaat kunt maken. Niet meer kleuren vanuit wat hoort, maar vanuit hoe iets voelt. Een mooie uitdaging! Tip? Lees ook over mindful kleuren.

Al met al is de betekenis van kleuren een zeer interessant thema. Daarbij is de betekenis ook afhankelijk van de context en je eigen gevoel daarbij. Kleuren zijn ook erg belangrijk, wanneer we onderweg zijn. Lees hier meer over belangrijke kleuren op de weg.

Meer blogs lezen? Lees dan ook: De invloed van kleur op mensen

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with