De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
2 juni 2022

Mindful tekenen voor kinderen: leuk en leerzaam!

Zoek een fijn plekje in een rustige omgeving. Lekker op de bank, buiten of onder de veranda als het regent bijvoorbeeld. Heb je geen veranda aan huis en is het slecht weer? Zoek dan een licht plekje in huis. Het gaat erom dat jij je goed voelt! Mindful tekenen met kinderen is super leuk en leerzaam als je het goed voorbereid. Het kan overal, zelfs op de achterbank van jouw auto. Leg vooraf al je spulletjes klaar zodat je jouw creatieve proces niet hoeft te onderbreken. Wil je meer weten over mindful tekenen met kinderen lees dan zeker verder en volg ons stappenplan!

Laten we beginnen!

  • Zoek een fijn plekje in een rustige omgeving. Lekker op de bank, buiten of onder de veranda.
  • Ga rechtop zitten en maak contact met de grond. Plaats je voeten dus plat op de grond. Merk op hoe recht jouw rug nu is en zorg ervoor dat je in een fijne positie zit.
  • We ademen nu 10 keer diep in en uit. Adem in, hou je adem eventjes vast en adem weer uit.
  • Word je bewust van je lichaam door je aandacht naar specifieke plekjes van je lichaam te brengen. Blijf ondertussen rustig ademen en probeer te ontspannen.
  • Als laatste breng je je aandacht naar je handen en neem je een potlood, een pen of een stift vast. (Waar je maar mee wil tekenen). Merk op hoe het voelt in je hand en hoe zwaar het potlood is.

Tijd om te tekenen!

  • Leg een kleurplaat of een leeg blaadje voor je neer.
  • Visualiseer eerst hoe je wilt dat het eruit komt te zien, maar blijf open en nieuwsgierig . Je mag altijd dingen veranderen of zelf dingetjes verzinnen die je leuk vindt om te tekenen.
  • Experimenteer er lekker op los met verschillende materialen en kleurtjes.
  • Ondertussen focus je je op wat de verschillende materialen met jou doen, welke gedachten komen er in je op? Wat merk je eigenlijk aan je lichaam?

Onthoud, niets hoeft perfect

Onthoud dat niets perfect hoeft te zijn. Het gaat ten slotte om de ervaring die je hebt en niet om het resultaat. Om je nog bewuster te worden van je lichaam en je creatieve geest te prikkelen, kun je jezelf ook uitdagen om eens met je slechte hand te tekenen of misschien is het leuk om het geblinddoekt eens te proberen!


Het belangrijkste is dat het leuk is! Maak je dus niet druk over binnen de lijntjes kleuren. Wat je maakt, is al kunst, omdat je hebt geleerd hoe jij met je gevoel een creatie kunt maken en creëren! Wees lief voor jezelf, wees geduldig en vergeet niet dat het gaat om plezier hebben!

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with