De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
15 juni 2022

De invloed van de autokleur op jou

Het lijkt zo willekeurig, een autokleur kiezen voor jouw autokleurplaat. Maar, dat is het allerminst. Een autokleur heeft namelijk invloed op jou. Natuurlijk is de invloed van de autokleur van de auto op een kleurplaat niet zo groot als de autokleur van een auto in het echt, maar toch... Interessant is het wel. Heb jij inmiddels al een autokleur gekozen of begin je nu te twijfelen? Lees hier over de invloed op de autokleur op jou. 

Wereldwijde voorkeur 

Wereldwijd gezien, is wit de meest populaire autokleur. Dat is op een kleurplaat wel anders natuurlijk, immers dan valt er niets te kleuren. Maar, buiten de kleurplaat om, zijn wereldwijd maar liefst 35% van de auto's wit. Een enorm groot aantal dus. Na wit doet zwart het in het echte leven goed. 19 procent van de auto's zijn zwart. Daarna komt donkergrijs met 19 procent en zilvergrijs met 9 procent.  

Wat zegt de autokleur over jou? 

Nu wordt het natuurlijk interessant. Zit er een kern in, dat de kleur wat zegt over de eigenaar? Mogelijk wel...Wat blijkt namelijk? Bestuurders met een blauwe auto schijnen het meest agressief te rijden. Best schrikken, want er zijn altijd nog zo'n 8% bestuurders met een blauwe auto... Daarna komen de automobilisten met een zilveren of zwarte auto. Dat dit geen fabeltjes is dat blijkt wel uit het feit dat je met deze autokleuren in sommige landen een hogere premie moet betalen... 

Maar wat nu als je een rode auto wil of de auto op de kleurplaat rood wil kleuren? 5 procent van de auto's is rood. Kies je voor rood? Dan kan het zijn dat je vooral een energiek en daadkrachtig persoon bent. Kies je voor geel? Dan kan het maar zo zijn dat je net wat intelligenter bent dan anderen. Misschien als jij jouw kleurplaat auto geel inkleurt, dat het een voorbode is da je jouw auto theorie leren later erg makkelijk vindt. Geel is zeker op de weg een nogal vrij weinig voorkomende kleur. Slechts 1% van de auto's is geel of goudkleurig. 

auto-theorie-leren-2

Relatief 

Samengevat kun je stellen dat de autokleur en ook de kleur van de auto op een kleurplaat, mogelijk iets zegt over de eigenaar van de auto of de kleurplaat. Maar, het gaat te ver om er te grote conclusies aan te verbinden. Daarvoor is er te weinig informatie over en is de groep te groot om iets nog over een individu te zeggen. Interessant is het wel. Bovendien kun je voor jezelf wel nagaan of het voelt alsof de theorie nu wel iets of niet iets zegt over jezelf. 

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with