De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
19 juli 2022

Creatief vermaak tijdens een autorit

De zomervakantie staat weer voor de deur, dus het is tijd om je optimaal voor te bereiden op je autovakantie. Als bijrijder kan het autorijden lang duren, dus adviseren we je om af en toe wat afleiding te zoeken. Met de volgende 6 dingen vliegt de tijd zo voorbij.

1.      Lees een boek

In de vakantie kun je eindelijk weer eens dingen doen waar je vaak niet aan toe komt. je hebt nu meer tijd voor jezelf, dus geniet daar extra van. Pak bijvoorbeeld het boek erbij waar je aan was begonnen, maar inmiddels al een paar maanden ligt te verstoffen op een nachtkastje. Heb je kinderen? Zij zullen zich ook prima vermaken met een leuk tijdschrift of stripboek.

2.      Maak een tekening of kleurplaat

Na een lange werkdag of wanneer je door pech de hulp van autotransport in Eindhoven hebt moeten inschakelen, kom je vaak niet toe aan creatieve dingen. Pak deze op tijdens je vakantie en je zult zien dat je meer inspiratie hebt. Ook voor kinderen is het leuk om tijdens de autorit een kleurplaat te maken in plaats van games te spelen op de tablet.

3.      Doe een dutje

Voor uitrusten is eigenlijk maar een advies: slapen! Wanneer je bijrijder bent en de bestuurder van jullie auto weet goed de weg, mag je gerust even je oogjes dichtdoen. Ook voor de kids is een autorit best vermoeiend dus laat hen vooral slapen als ze dat willen.

4.      Speel samen een spelletje

Het leukste is om samen een spelletje te doen. Dit kan op allerlei manieren. Doe bijvoorbeeld een soort quiz of een woordspel. Tegenwoordig zijn er ook gezelschapsspelletjes in reisvariant. Deze passen makkelijk in je koffer en kun je spelen wanneer je in de auto zit.

5.      Zoek een speeltuin voor de kinderen

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, is het raadzaam om je reis goed te plannen. Bedenk bijvoorbeeld waar je een tussenstop wilt maken om even naar het toilet te gaan. Bij sommige restaurants en tankstations is er een kleine speeltuin waar de kinderen even hun energie kwijt kunnen.

6.      zorg voor voldoende snacks

Als je een lange rit voor de boeg hebt, of je staat langs de weg omdat je moet wachten op autotransport uit Eindhoven, is het belangrijk om voldoende eten en drinken bij je te hebben. Daar mogen ook best koekjes en snoepjes bij zitten.

Heb je nou genoten van deze blog? Lees dan ook zeker onze blog over de kleuren op een energielabel.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with