De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
6 augustus 2021

De nieuwe manier van tekenen

Teken jij nog altijd op papier? Heel erg leuk, maar wist je dat er ook andere dingen zijn waar je op kunt tekenen? De nieuwste rage is tekenen op hout. En nee, dat doe je niet met gewone kleurpotloden. Het kan natuurlijk wel, maar het zal er niet heel erg mooi uit zien. Nee, tekenen op hout doe je met een houtbrander. Nu het zo veel aan populariteit heeft gewonnen, kun je een houtbrander op veel plekken verkrijgen. Ideaal dus! Dus ren snel naar de winkel en schaf een houtbrander aan en begin met tekenen op hout.

Hoe werkt tekenen op hout?

Tekenen op hout werkt heel anders dan tekenen op papier. Je zult er dan ook even over doen voor je het onder de knie hebt. Veel oefenen dus en vooral niet opgeven. Een houtbrander doet eigenlijk precies wat hij zegt dat hij doet: branden in hout. Een houtbrander is een soort pen. De kabel van de pen stop je in het stopcontact en zo laat je de pen opwarmen. Als deze heet genoeg is, kan je er lijnen mee branden in hout. En zo kan je de mooiste creaties creëren. Kijk maar eens op internet naar de prachtige voorbeelden. Je maakt er echt de mooiste dingen mee!

Houtbranden is ook geschikt voor kinderen

Iedereen kan leren houtbranden, ook kinderen. Alleen niet vanaf te jonge leeftijd. Je werkt natuurlijk wel met een gloeiend hete pen. Dus laat kinderen altijd alleen onder begeleiding gebruik maken van de houtbrander. Behalve de pen heb je ook een stuk hout nodig en transferpapier. En natuurlijk een mooie afbeelding. Trek de afbeelding over met het transferpapier op het hout. Hierna hoef je alleen nog de lijntje er in te branden. En een schitterend werkstuk is gemaakt. Wat ook leuk is, is om wandpanelen van hout op de kamer van je kinderen aan te brengen. Deze kunnen ze dan zelf bewerken met de houtbrander en een eigen kunstwerk creëren. Wil je het ook eens proberen? Koop dan een houtbrander bij een goedkope winkel of bestel er een online. Lees de instructies goed en bekijk een aantal YouTube filmpjes aandachting. Je vindt er talloze filmpjes met een goede uitleg hoe het werkt. Helemaal ingelezen en alle filmpjes gezien? Succes en maak er iets moois van!  

Meer blogs lezen? Lees Beroepen waar tekenen centraal staat

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with