De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
28 maart 2022

Een schone bank is het halve werk

Je kent het wel huisdieren in huis. De kinderen die klauteren over de bank. Bezoek dat de schoenen aan heeft. Een verjaardagsfeestje met rode wijn. Kortom een hoop kan er mis gaan en vuil worden in en om het huis. Ook wel jouw net nieuw gekochte bank. Maar stel dat er vlekken opkomen hoe maak je deze dan weer schoon? Laat je bank schoonmaken door een professional, of doe het je liever zelf?

Net een nieuwe bank gekocht? Of een tweedehands bank van Marktplaats? Dan wil je deze bank natuurlijk eerst goed reinigen als je hem in huis hebt neergezet. Natuurlijk is het niet fris om in de kruimels te zitten van de vorige eigenaar. Daarom moet je de bank even goed stofzuigen en schoonmaken tussen alle kieren en naden om er zo voor te zorgen dat alle haren, kruimels en andere resten volledig uit de bank zijn.

Een textiele bankstel

Als je een bankstel hebt gekocht dan kun je deze proberen te reinigen met een milde shampoo. Deze kun je gewoon puur op de vlekken smeren en even laten inwerken. Vervolgens kun je dit met een goede vochtige spons of doek laten inwerken en afwassen van de bank. Daarna kun je de bank aan de lucht laten drogen. Heb je een rooklucht in je bank? Deze kun je behandelen met schoonmaak azijn om van de vieze sigarettenlucht af te komen. Zorg ervoor dat je de schoonmaak azijn kan sprayen van een afstandje zo dat de bank niet helemaal nat wordt van de azijn. Laat dit vervolgens wel even heel goed intrekken (liefst de hele nacht). Verder hoef je hier erna niks meer mee te doen. Je bankstel zal ‘s morgens weer fris en fruitig zijn.

Ook zijn er middeltjes zoals Vanish en HG vlekverwijderaar. Hier mee kun je ook veel soorten vlekken en vieze luchtjes uit je bank halen. Mocht je zwaarder geschut nodig hebben dan kun je ook je bank professioneel laten reinigen. Dit wordt dan meestal gedaan door een bedrijf met een speciale machine.

Zelf doen?

Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen en z’n reinigingsapparaat ergens huren. Let hierbij wel altijd op dat je een borg moet betalen voor het lenen van het apparaat maar als je het apparaat terug brengt dan krijg je je geld uiteraard wel weer terug. Zulke reinigingsapparaten kun je onder andere huren bij de gamma.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with