De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
6 juli 2022

Kleurplaten voor uren teken plezier

Als je tijd moet doden dan is er niets beters dan een kleurplaat of mooie tekening. Zeker zijn er altijd nog andere manieren om tijd te besteden, maar als je tegelijkertijd je creativiteit wilt voeden dan is een kleurplaat of tekenboek zeker de beste optie. In deze blog gaan we het hebben over kleurplaten waar kinderen maar ook volwassenen lang plezier aan kunnen beleven.

Als iemand lang plezier wilt hebben met het inkleuren van kleurplaten is een kleurboek de beste optie. Je kunt hiermee namelijk meerdere kleurplaten inkleuren of oudere werken mooier maken. We geven eerst een aantal tips om de kleurplaten mooier te maken.

Kleurplaten mooier maken tips

Werk in laagjes

Er kunnen prachtige nieuwe kleuren gecreëerd worden door verschillende lagen kleurpotlood over elkaar aan te brengen. Deze techniek kan ook goed werken om verschillende kleuren op een natuurlijke manier te laten overlappen en wordt ook vaak gebruikt om natuurlijke elementen zoals vogels in te kleuren.

Werk met druk

Je kunt bijzondere effecten bereiken door doelbewust een bepaalde druk uit te oefenen met een kleurpotlood. Dit is een simpele techniek dat kleurplaten speels en levendig maakt. Als je bijvoorbeeld een vlak inkleurt vanaf de rand en steeds minder druk gebruikt terwijl je naar binnen werkt zal dit diepte in je vlak aanbrengen.

excel urenregistratie

Gezellig samen met kinderen kleuren

Wat is er nu gezelliger dan samen met de kinderen rond de tafel zitten en samen werken aan kleurplaten. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat het concentratieniveau van kinderen niet zo groot is en ze sneller ontmoedigd kunnen raken als ze grote vlakken moeten inkleuren. Hierdoor zien ze namelijk niet zo snel resultaat.

Kleurplaten voor uren teken plezier

Als je uren tekenplezier wilt kun je ervoor kiezen om kleurplaten te nemen die veel details hebben. Hierdoor kun je een kleuren spektakel maken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in dit soort kleurplaten te oefenen met kleurtechnieken. Als je echter wilt gaan werken met kleurtechnieken is een mandala of een simpele kleurplaat een betere optie, zodra je beter bent en de technieken onder de knie hebt kun je gaan kijken naar moeilijkere en meer gedetailleerde kleurplaten.

Voor kinderen zijn de beste kleurplaten dus geen kleurplaten met grote vlakken, dit komt omdat ze de concentratie hier niet voor hebben. Voor volwassenen kan dit echter wel, met grote vlakken kun je oefenen met kleureffecten en druk verschillen.

Weet je hoelang je met de kleurplaat bezig bent geweest? Houdt het anders eens bij met een excel urenregistratie.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with