De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
18 maart 2024

Het boho-kleuren palet: deze tinten passen bij elkaar

Een boho-kleurenpalet is een veelzijdige combinatie van tinten die voor elk wat wils heeft. Of je nu een subtiele look wilt of de voorkeur geeft aan levendige esthetiek. Deze tinten zullen zeker vibes naar voren brengen die echt bepalen wie je bent. In deze blog vertellen wij je meer of de juiste boho-kleuren.

Wat is een boho- kleuren palet?

Een boho kleurenpalet is een onderscheidende mix van aardetinten, levendige juweeltinten, gedempte pastelkleuren en mosterd- en amberkleurige accenten. Ook wel een Boheems kleurenpalet genoemd. Het is een visuele weergave van de Boheemse levensstijl, geïnspireerd door de natuur en diverse culturen om een harmonieuze esthetiek te creëren.

Aardse tinten

De kern in het boho-kleuren palet zijn de aardse tinten. Het bevordert een gevoel van warmte en gezelligheid. Daarnaast verbindt het ontwerp met de natuur in combinatie met een ontspannen sfeer. De hoofdkleuren binnen dit palet zijn: bruin, beige en crème.

Jewel tinten

Het bieden van contrast met de aardse basis en het toevoegen van een vleugje levendigheid door middel bam juweeltonen zijn een kenmerk van het boho-palet. Denk hierbij aan diepe blauwe kleuren zoals, marineblauw, saffierblauw en rijk groen, zoals bosgroen, donkergroen en jagersgroen.

Pastelkleuren

Als je op zoek bent naar een subtielere boho-look kun je kiezen voor zachte pastelkleuren in het boho-kleuren palet. Denk hierbij aan kleuren, zoals roze, mintgroen, crème en licht lavendel. Deze tinten creëren een rustgevende omgeving met behoud van de Boheemse charme. Hierbij kun je verschillende texturen en patronen gebruiken om de ruimte interessant te houden. Deze stijl kun je uiteraard ook in jouw buitenruimte toepassen. Denk hierbij dan ook aan accessoires, zoals een parasol met franjes.

Mosterd en amberkleurige accenten

Mosterdgeel en amber dienen als veelzijdige accentkleuren in het boho-schema. Mosterdgeel lijkt op de gouden tint van mosterdzaad en wordt geassocieerd met energie en positiviteit in bohemien ruimtes. Amber, gekenmerkt door zijn rijke goudoranje tinten, onderscheidt zich als een warme en uitnodigende kleur in dit palet.

Kleurencombinaties

Soms kan het moeilijk zijn om passende kleuren te vinden die aansluiten bij het boho-kleuren palet. Daarom geven wij je hieronder enkele kleuren die een mooie toevoeging kunnen zijn om te combineren.

Terra Cotta: deze diepe roodachtige en oranje tint geeft een warme en aardse uitstraling.

Mosterdgeel: is een rijke geeloranje tint die goed past bij andere aardse kleuren en een vleugje levendigheid toevoegt.

Turquoise: een heldere en levendige blauwgroene kleur die doet denken aan de zee en de lucht.

Olijfgroen: creëert een rustgevende sfeer waarbij een gedempte groentint in voorkomt.

Roestbruin: is een diepe warme kleur die perfect is voor het toevoegen van diepte en textuur aan het palet.

Steen grijs: de neutrale grijze tint die kleuren in het palet kan veranderen en een vleugje koelte kan toevoegen.

Bordeauxrood: deze kleur geeft warmte en drama aan het kleurenpalet.

Marigold: de kleur geeft een heldere warme gele tint die een zonnig accent biedt en perfect is voor het toevoegen van een vleugje vrolijkheid aan het palet.

Door bovenstaande keuren in jouw boho-kleuren palet toe te voegen weet je zeker dat je een echte bohostijl in jouw ruimte creëert.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with