De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
8 juni 2022

Kleurplaten van moleculen, mandala’s en vormen

Niet ieder kind is hetzelfde, dus lopen de hobby’s en interesses van kinderen ook ver uiteen. In dit artikel gaan we je een paar leuke kleurplaten geven over moleculen en andere vormen die leuk zijn om in te kleuren.

Deze kleurplaten zijn overigens niet alleen voor kinderen, ook volwassenen kunnen van deze kleurplaten prachtige creatieve kunstwerken maken. Naast dat deze kleurplaten zeker geschikt zijn voor jong en oud, dus alle leeftijden, hebben de volgende kleurplaten ook een therapeutische werking. Gediplomeerd psychologen hebben erkend dat het stress verlagend werkt om dit soort kleurplaten in te kleuren, of zelfs geheel zelf te ontwerpen. Eindeloze creativiteit kan er in deze kleurplaten worden gestoken, dit is dan ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om hier de meest uiteenlopende werken van te creëren.

1. Kleurplaten van moleculen

De volgende kleurplaten zijn voor kinderen en volwassen die graag bezig zijn met chemische research of research chemicals bestellen. Zoals je kunt zien zijn deze kleurplaten op vele manieren in te kleuren, hierdoor kunnen ook volwassenen zeker plezier hebben aan deze kleurplaten.

2. Kleurplaten van mandala’s

Mandala’s zijn, naast research chemicals bestellen zeker een manier om rustig te worden. Op internet kun je de mooiste kunstwerken zien van mensen die met mandala’s werken. Hindoeïstische en boeddhistische leringen vertellen ons dat mandala's eigenlijk een ideaal universum symboliseren. Van hindoegoden wordt ook gezegd dat ze bepaalde delen van het ontwerp bezetten, waarbij de belangrijkste godheid zich in de middencirkel bevindt.

Het tekenen van mandala’s wordt ook gezien als een therapeutische ontspanningsoefening. Drukke kinderen kunnen hier dus zeker baat bij hebben. De positieve effecten van mandala kleurplaten zijn zo nuttig gebleken dat zelfs psychologen de kunst overnemen. Het kleuren van mandala kleurplaten verlaagt namelijk de hartslag, verbeterd het concentratievermogen en werkt stress verlichtend.

3. Kleurplaten van vormen

Naast mandala’s zijn er nog meer kleurplaten met vormen die interessant zijn voor jong en oud. Deze kleurplaten hebben ook te maken met symmetrie, daarom werken deze ook therapeutisch. Al is het niet hetzelfde als de diepgang en eindeloze creativiteit die er in een mandala kan worden gestoken.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with