De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
14 april 2022

Kleurplaten inkleuren van voedsel

Zoek je wat inspiratie om eens iets anders in te kleuren dan dieren, voertuigen, huizen, etc.? Kleurplaten inkleuren van voeding is iets dat je kan toevoegen aan je kleurplatencollectie. Het inkleuren van voeding is zeer makkelijk en je kan altijd je creativiteit los laten gaan, een kleurplaat hoeft niet zoals de werkelijkheid uit te zien maar mag creativiteit en originaliteit bevatten.

Aardbeien

De meest voorkomende voeding kleurplaten zijn vaak die te maken hebben met fruit en vooral aardbeien zijn. Een aardbei is vrij makkelijk om in te kleuren, je hebt slechts drie kleuren nodig. De kleuren rood, groen en geel is genoeg om aan de slag te gaan met je kleurplaat. Groen wordt gebruikt om de kroon van de aardbei in te kleuren, de gele kleur kun je gebruiken om de pitjes op de aardbei in te kleuren, dit kan best veel tijd innemen afhankelijk van hoeveel pitjes er op jouw aardbei zitten. Ten slotte gebruik je natuurlijk de rode kleur om de rest van de aardbei in te kleuren en om je kleurplaat af te werken. Wil je graag los gaan en iets origineels doen? Dan kan dat natuurlijk ook, het is jouw kleurplaat je mag kiezen wat je ermee doet.

Stukje taart

Je hebt vast ook kleurplaten van een stukje taart zien voorbij gaan, een stukje taart inkleuren kan ook heel leuk zijn omdat je hier volledig vrij bent. Een taart heeft geen vaste kleur waardoor je kan kiezen welke kleur je taart krijgt, je kan elke laag van de taart een andere kleur geven zoals bijvoorbeeld een regenboog taart.

Verse sla

Ben je dol op sla en wil je een kleurplaat van verse sla inkleuren? Kleurplaten van verse sla hebben wij ook, maar of het verse sla zal zijn dat bepaal jij. Verse sla ziet er natuurlijk donkergroen uit, door een donkergroene kleur te gebruiken kun je een lege kleurplaat van een sla omtoveren tot een verse sla met een levendige kleur. Wil je toch liever een andere kant uit? Dan kun je bijvoorbeeld wat wit of bruin toevoegen om de verse sla niet zo vers meer te maken.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with