De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
3 september 2021

Herinneringen maken

Als ouder is de dag van de schoolfotograaf het leukste moment van het jaar. Elke keer dat je de foto krijgt besef je weer even hoe snel je kind wel niet groeit. Je wil alle foto’s dan ook maar al te graag bewaren voor als later de schoondochter of -zoon langskomt. Helaas vinden kinderen die schoolfoto niet zo leuk en ze er lachend op krijgen is dan ook niet de makkelijkste taak. Geef ze maar een paar stiften en een tekening en ze zijn tevreden.

Hoe krijg ik mijn kind leuk op de schoolfoto?

Een schoolfoto moet niet te geforceerd zijn, maak er dus vooral geen perfect plaatje van. Laat je kind bijvoorbeeld zelf kiezen wat hij of zij aandoet die dag. Houdt je dochter van prinsessen of je zoon van raceauto’s? Laat dat vooral zien! Dan heb je later weer een extra verhaal te vertellen.

Een schoolfotograaf uit Tilburg houdt totaal niet van die stijve plaatjes, schoolfoto’s zijn het leukst als de kinderen spelen, spontaan lachen en niet bezig zijn met de camera. Laat de kinderen  zelf hun achtergrond uitkiezen want die saaie grijs/ blauwe achtergrond is toch echt wel verleden tijd nu. Foto’s samen met broertjes en zusjes zorgen dat de kinderen zich wat meer op hun gemak voelen waardoor de foto er spontaner uitziet. Want ondanks alle ruzie kunnen ze uiteindelijk toch niet zonder elkaar. En jullie hebben nog een mooie foto voor aan de muur erbij.

Is een foto echt zo belangrijk?

Soms zegt een cadeautje dat je van je kind krijgt meer dan die leuke schoolfoto van een schoolfotograaf uit Tilburg. Het maakt niet uit hoe groot of klein het is, het feit dat je kind het met alle liefde heeft gemaakt is meer dan genoeg. De allereerste tekeningen geven de mooiste herinneringen, behalve als je kind getekend heeft op het meubilair. Deze herinnering zal helaas wat minder goed zijn. En de Vader- of Moederdag cadeaus zijn toch wel veel liever dan die dure cadeaus die geen betekenis hebben. De mooiste foto’s worden gemaakt op de spontane momenten, dus vergeet die foto’s van de camping in Frankrijk, de kinderspeeltuin of een verjaardagsfeestje niet

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with