De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
8 mei 2024

Hoe maak je een succesvolle branding app met passende huisstijl?

Veel bedrijven willen hun bekendheid vergroten door een app te ontwikkelen. Dit wordt vaak gedaan door een zogeheten branding app. Het doel van deze app is om aan je herkenbaarheid te werken en trouwe klanten te binden. Vaak weten bedrijven niet goed hoe ze hiermee moeten beginnen of pakken ze dit niet juist aan. Daarom vertellen wij in enkele stappen hoe je een branding app maken aanpakt.

merkstrategie

Allereerst is het belangrijk om een merkstrategie te kiezen voor het communiceren van jouw boodschap. Welk beeld wil je overbrengen aan de klant? Welke waarden wil je laten zien en welke associaties moeten ze krijgen met jouw merk? Wil je kwaliteit en degelijkheid uitstralen of juist vernieuwing en frisse ideeën opnemen in je merk? Door deze vragen aan jezelf te stellen krijg je een betere visie op jouw branding app. Als je deze waarden voor jezelf op een rijtje hebt gezet, kun je deze in de app verwerken.

App-strategie ontwikkelen

De strategie van je branding app is het verlengde gedeelte van je merkstrategie. Alleen is er bij dit gedeelte meer toegepast. Je bepaalt hierbij namelijk het doel van de app. Wat moet het resultaat zijn van de app? Wil je meer loyale klanten werven of meer herhalingsaankopen bereiken door een loyalty program? Je bepaalt in deze fase ook het communicatiekanaal van je app. Gebruikers moeten namelijk op de hoogte worden gebracht van de app.

Daarnaast bepaal je wie de doelgroep wordt. De ene doelgroep bereik je namelijk makkelijker via social media en de ander weer via een advertentie op een bushokje. Het is dus belangrijk voor jezelf om af te vragen of je de volledige doelgroep op een manier kunt bereiken. Wanneer er grote verschillen plaats vinden bij het bereiken van de volledige doelgroep, kun je het beste gaan focussen. Ga dan eerst één doelgroep helpen. Als je dit niet doet zit je uiteindelijk met verschillende groepen die allemaal een beetje zijn geholpen, maar niet volledig tevreden zijn. Wanneer de app een succes is bij één doelgroep kun je verder gaan uitbreiden naar de volgende.

Doelgroep betrekken

Je kunt volledig zelf beginnen met het bedenken van een goed app-idee, maar uiteindelijk zullen de gebruikers van de app bepalen of jouw branding app succesvol is. het is daarom belangrijk om de doelgroep zo snel mogelijk te betrekken bij het app-idee. De doelgroep hoeft de app niet daadwerkelijk te bedenken, maar zij kunnen helpen als ze de app gebruiken tegen welke problemen ze aanlopen.

Concept van de app

Als je de input uit de drie bovengenoemde stappen combineert kom je tot een sterk app-concept. Belangrijk is om hierbij proberen te vermijden dat je een kopie van je website maakt. Een app is namelijk succesvol als de inhoud ervan taak- en persoonsgericht is. Dit bereik je niet wanner de app een heleboel informatie weergeeft, zoals een website doet.

Door jouw app-concept uit te schrijven, weet je beter wat je wilt. Daarnaast kun je dan met verschillende partijen een overeenstemming bereiken over de uitstraling van de app. Ben hierbij ook zo concreet mogelijk met het beschrijven van iedere stap. Dus ‘’wat gebeurt er als de gebruikers op deze knop klikt’’ enzovoort.

Scheiding van branding en interface

Het belangrijkste onderdeel voor het ontwikkelen van een app is het gemak dat wordt ervaren. Soms kan het gebruiksgemak in strijd zijn met je branding. Vanuit je branding wil je namelijk bepaalde kleuren, vormen en stijlen terug laten komen. Bij het kiezen van kleur is het belangrijk om te realiseren dat iedere kleur ook weer invloed kan hebben op de doelgroep. Een goede branding app laat branding en gebruiksgemak elkaar versterken in plaats van dat ze elkaar tegen spreken. Twijfel je? Kies dan voor gebruiksgemak in plaats van branding. Een laag gebruiksgemak kan namelijk voor een negatieve impact zorgen bij de gebruiker.

Kiezen van een app-ontwikkelaar

Wanneer je jouw app-concept af hebt, kun je vervolgens op zoek gaan naar de app-ontwikkelaar die jouw branding app kan maken. Hierbij is het belangrijk om onderzoek te doen naar een app-ontwikkelaar die ervaring heeft met het creëren van de app. Wanneer je met een willekeurige app-ontwikkelaar gaat samenwerken, dan weet je niet of hij de juiste ervaring heeft in jouw markt  en beschikt over de benodigde techniekervaring.

Door bovenstaande stappen te doorlopen weet je zeker dat je een branding app ontwikkelt die voldoet aan al jouw wensen en behoeften. Daarnaast weet je hiermee ook in te spelen op de juiste doelgroep.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with