De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
22 maart 2022

Hoe hou je de speelkamer van je kinderen schoon?

Veel Nederlandse huizen beschikken over een extra ruimte waar kinderen zorgeloos kunnen rondspelen. In veel gezinnen wordt dit ook wel de speelkamer genoemd. Hier staat vaak een TV, bank, knutseltafel en natuurlijk al het speelgoed van de kinderen. In een speelkamer staan dus vaak veel spullen en kinderen zijn niet altijd even netjes. Dat betekent dus dat je best vaak flink aan het poetsen bent. Wil jij de speelkamer van je kinderen altijd schoon en netjes houden? Lees dan de onderstaande tips.

Vloer

Wanneer je een speelkamer bouwt, zorg dan dat je een vloer legt die makkelijk schoon is te maken. Een stoffen vloer leggen is vaak niet zo’n goed idee. Kleintjes zijn nu eenmaal onhandig en zullen er waarschijnlijk wel eens een keer iets overheen laten vallen. Wanneer je voor een PVC of een vinyl grond gaat, kun je deze makkelijk schoonmaken met een stofzuiger en dweil. Als je dit een beetje saai vindt, kun je altijd een groot vloerkleed leggen, want het reinigen hiervan is ook een stuk gemakkelijker. Lees op de website van Banklatenreinigen hoe je het reinigen van een vloerkleed kunt aanpakken.

Bank

Wat voor de vloer geldt, geldt ook voor de bank: geen stof! Hou het bij een zwarte leren bank. Een zwarte leren bank laat vuil niet zo snel zien, wanneer er toch iets op valt, kun je dit zo wegwrijven. Een leren bank zit vaak ook super comfortabel, dus dit is ook een goede keuze voor je kinderen.

Houten Speelgoed In Mand

Verantwoordelijkheid

Iets wat ook erg goed werkt is je kinderen zelf de verantwoordelijkheid geven van het opruimen van de spullen die ze gebruikt hebben. Zeg bijvoorbeeld dat ze eerst iets moeten opruimen voordat ze ergens anders mee gaan spelen. Liggen hun knuffels nog verspreid door de kamer maar willen ze buitenspelen? Leer het hen aan om eerst die spulletjes netjes aan de kant te leggen voordat ze weggaan. Zo zul je zien dat je kinderen hier zelf steeds meer op letten. Vertel hun dat het belangrijk is dat ze zelf hun spullen opruimen. Je moet ze heir waarschijnlijk op het begin wel een paar keer aan herinneren.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with