De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
7 september 2021

kleurplaat van een animatiefiguur

Er zijn al heel veel verschillende animatiefiguren op de wereld gezet. Deze komen uit de meest bekende tekenfilms. Ben je fan van één specifieke film, vind je het leuk om tekenfilms te kijken of heb je kinderen die het helemaal geweldig vinden?  Kinderen zitten tegenwoordig vaak de hele dag achter de tv en doen niks anders meer dan tekenfilms kijken. Wil je als ouder dat ze even wat anders gaan doen, dan is dit waarschijnlijk een leuk idee om te doen. Het inkleuren van een animatiefiguur, die ze normaal alleen op een scherm zien.

Animatiefiguur kleuren

Laat een animatiefiguur uitkiezen en print de kleurplaat uit. Zodra je kunt beginnen met kleuren is het ook leuk om eerst een spelletje eventueel te doen. Ze kunnen raden welke kleur het animatiefiguur heeft qua kleding, haren en of accessoires. Kijk of ze het zich nog kunnen herinneren. Je kunt ook natuurlijk meteen beginnen. De kleurplaat inkleuren kan op verschillende manieren. Je kunt potloden gebruiken, vilstiften, verf, wasco krijtjes en nog veel meer.

Kleurplaat veranderen in een knutselwerkje

Naast het alleen inkleuren van de kleurplaat kun je erna ook nog gaan knutselen.  Je kan er stickers bij plakken of glitters op maken. Ook kan je de kleurplaat uitknippen en plakken op een stuk karton en deze weer uitknippen. Op deze manier kan je de tekening steviger maken. Voor bijvoorbeeld een houder te maken, zodat de animatiefiguur blijft staan. Daarnaast kan je op deze manier ook een masker maken of een poster voor aan de muur. Ook dit is natuurlijk mogelijk met ook anderen kleurplaten bijvoorbeeld van auto’s.

3d kleurplaat maken

Ook zou je de kleurplaat kunnen overtrekken of meerdere keren uit kunnen printen. Van kleurplaten kun je namelijk een 3d kleurplaat maken. Hoe je dit doet leg ik nu uit. Je pakt je eerste kleurplaat. Vervolgens knip je een deel van de 2de kleurplaat uit en laat je één gedeelte ervan weg. Je plakt dit 2de deel met 3d stickertje op het eerste deel. Dan ga je verder met nog een andere kleurplaat. Hiervan pak je hetzelfde deel als de tweede, maar nu laat je nog een stukjes weg van de tekening. Tot slot plak je deze ook weer met 3d stickertjes op het 2de deel. Dit doe je totdat je een heel klein stukje overhoud en erop hebt geplakt.

Animatie film maken

Een animatiefiguur komt uit een serie van beelden, die je het beeld geven dat het beweegt. Met een kleurplaat is deze optie ook mogelijk. Hiervoor moet je wel iets beter zijn in tekenen. Je kan namelijk de tekening laten lopen of laten zwaaien. Dit doe je door de houding van het figuurtje op de tekening steeds iets meer naar recht of links te tekenen op een andere kleurplaat. Zo kun je namelijk een animatie film zelf maken. Zodra je de eindpositie hebt getekend kun je de tekeningen gaan fotograferen. Tot slot laat je deze foto’s in een versnelde video lopen, zodat je een beweging ziet.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with