De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
24 september 2021

Tips voor het inkleuren van je kleurplaten

Iedereen kan snel een kleurplaat inkleuren. Maar of je dan echt tevreden moet zijn met het resultaat, is nog maar de vraag. Wil je echt een kleurplaat goed inkleuren, dan hebben wij een aantal tips voor je. En misschien wil je na deze tips je kleurplaten voortaan bewaren en inlijsten.

Werk in een goede omgeving

Zorg ervoor dat je in een omgeving zit wat goed verlicht is. Niet te fel en niet te donker. Hierdoor kun je goed inschatten hoe het eindresultaat eruit gaat zien.

Werk op een vlakke ondergrond

Dit is uiteraard logisch, maar kleur je kleurplaten op een vlakke ondergrond in. Hierdoor vermijd je lelijke hobbels in je kleurplaten of andere lelijke verassingen.

Werk met geslepen potloden

Wanneer je met kleurpotloden werkt, zorg er dan voor dat deze geslepen zijn, maar niet te scherp. Als je met de zijkant van de punt kleurt krijg je een mooi zacht effect.

Gebruik een goede gum

Het kan voorkomen dat je niet tevreden bent met het resultaat of wanneer je een foutje hebt gemaakt. Gum dan rustig en gelijkmatig je kleuren uit.

Druk niet te hard met je potlood

Druk niet te hard met je potlood en werk vanuit je pols. Hierdoor kun je gemakkelijker fouter corrigeren. Ben je tevreden met het resultaat dan kun je eroverheen kleuren. Hierdoor worden de kleuren compacter.

Probeer een kleurencombinatie

Probeer je kleurplaat in te kleuren naar een zelfbedachte kleurencombinatie. Dit stimuleert je creativiteit. Er zijn zoveel kleuren waar je uit kunt kiezen. Leer daarom zoveel mogelijk kleuren zodat jij gave kleurplaten kunt maken.

Neem een pauze

Te veel inkleuren begint ook eentonig te worden. Neem daarom af en toe een pauze. Ga verder met waar je mee bezig was. Ga lekker op de bank liggen, kijk wat tv en neem wat Franse kaas. Even heerlijk ontspannen.

Doe mee met wedstrijden

Denk je dat je het aandurft? Dan kun je meedoen aan tekenwedstrijden. Deze wedstrijden zijn vrijwel overal en je kunt er toffe prijzen mee winnen. Je lokale supermarkt zal regelmatig tekenwedstrijden organiseren. Denk aan de Albert Heijn, die tijdens Sinterklaas een tekenwedstrijd onder de kinderen organiseert. Of verschillende verenigingen die onder haar leden tekenwedstrijden organiseren. En voor de echte ervaren tekenaars onder ons zijn er professionele tekenwedstrijden. Zo zijn er verschillende organisaties die tekenwedstrijden onder volwassen organiseren. Enkele prijzen kunnen weekendjes weg zijn, of dat hun eigen kunstwerk tijdens een tentoonstelling gepresenteerd wordt. Kijk daarom zeker eens online, want er zal vast en zeker een leuke wedstrijd voor jou ertussen zitten.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with