De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
28 juni 2022

Waarom kleurplaten van auto's zo populair zijn

 Er zijn misschien nog bijna meer autokleurplaten dan dat er auto's zijn. Wellicht is dat een beetje overdreven, maar het punt is wel helder. Veel kinderen vinden een kleurplaat van een auto erg leuk om in te kleuren! Auto's zijn als speelgoed populair en dat maakt ook de kleurplaten populair. Daarbij is er wel een verschil in wat een kind aanspreekt in een kleurplaat van een auto. Daar waar het ene kind helemaal gek is van bijvoorbeeld brandweerauto's en daar een kleurplaat van wil, is het andere kind helemaal weg van een auto met een leuk gezicht.  

Praktisch of sociaal 

Soms hebben kinderen een bepaalde fase waarin ze een bepaald soort voertuig heel erg mooi vinden. Dat kan gaan om een auto van een bepaald merk. Maar het kan ook gaan over bijvoorbeeld een bulldozer. Het hangt er maar net vanaf wat de interesse heeft. Soms blijkt het inderdaad een fase, anderen blijven deze interesse altijd houden. 

Er zijn ook kinderen die juist niet zoveel interesse hebben in het praktische stuk van het voertuig. Het kan zijn dat het kind een kleurplaat van een auto alsnog leuk vindt, doordat de auto bijvoorbeeld een soort gezicht heeft. Dat zou zomaar eens een kind kunnen zijn die het sociale aspect van de auto leuk vindt. Je kunt plezier hebben in de auto en bijvoorbeeld ook gezellig met elkaar op vakantie met de auto. 

De tekening zelf 

Sommige kleurplaten hebben relatief veel of weinig vlakken wit, om in te kleuren. Daarnaast kan de tekening een bepaalde stijl hebben. Het hangt per kind af, hoe belangrijk dit is voor een kind, om te bepalen of de kleurplaat als 'leuk' overkomt. Daarin is het ene kind dan ook weer meer kritisch dan het andere kind.  

Voordeel van de populariteit van auto kleurplaten 

Het voordeel van de populariteit van auto kleurplaten is volgens een rijschool in Kerkrade, dat kinderen zo al op jonge leeftijd op een leuke manier kennis kunnen maken met de auto. Niet alleen door auto's zelf, maar ook door zo'n kleurplaat. Het is daarbij extra leuk dat een kleurplaat ook nog eens de fantasie prikkelen kan. 

kerkrade-rijschool

Ook bijzonder handig voordeel is dat je met kleurplaten in de auto en wat kleurpotloden of stiften, in de auto zo mooi de kinderen iets geven kan. Daar hebben ze een mooie afleiding aan. Zo kan de bestuurder van de auto ook beter bij de les blijven. De bestuurder wordt namelijk op deze manier wat minder snel gestoord door het kind tijdens het auto rijden. Dat is dus wellicht ook nog eens een stukje veiliger. 

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with