De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
5 juni 2023

De betekenis van kleuren in de tuin

In iedere tuin speelt kleur een zeer belangrijke rol. Iedere kleur heeft een eigen betekenis en iedere kleur heeft ook een invloed op het algemene beeld van de gehele tuin, niet alleen onder je terrasoverkapping. Kleuren hebben een grote kracht en het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kleuren binnen je tuin op elkaar aansluiten. In deze blog lees je daarom van alles over de betekenis van kleuren in de tuin en hoe je ze goed toe kunt passen! Lees in dit artikel wat de invloed is van kleuren op je huis.

Betekenissen van kleuren

Allereerst zullen we kort de betekenis van een aantal verschillende kleuren bespreken. Kleuren hebben namelijk de kracht om emoties op te roepen en het beeld van de tuin te beïnvloeden. Kleuren kunnen immers een sterke impact hebben op hoe we ons voelen en kunnen onze emoties ook versterken. Bepaalde kleuren associëren we binnen ons brein immers met dingen zoals een vrolijk gevoel en de zomer, terwijl we bij andere kleuren eerder zullen denken aan de winter of minder vrolijke tijden.

Rood

De kleur rood heeft allerlei betekenissen. In het algemeen denken we bij deze kleur echter vooral aan passie. Het is een vrij warme, gezellige kleur die vaak in tuinen voorkomt en die katten in de tuin ook mooi vinden.

Oranje

Een andere kleur die met warmte geassocieerd kan worden, is oranje. Dit straalt vooral warmte en vreugde uit en is een redelijk felle kleur. Dit brengt een soort levendigheid met zich mee voor in je tuin en kan het geheel dus goed opvrolijken.

Geel

Geel is een kleur die zeer populair is voor in de tuin. De kleur geel wordt namelijk geassocieerd met vrolijkheid en optimisme en dat komt goed van pas in een tuin. Het is verder een zomerachtige kleur en de meeste mensen gaan immers vooral tijdens de zomer in hun tuin zitten. Om deze reden zijn gele bloemen vaak erg populair in de tuin en zie je dit dan ook veel voorkomen op bijvoorbeeld de zijwanden van een veranda.

terrrasoverkapping

Kleuren bij planten en bloemen

Als je een tuin wilt creëren die er mooi en gestructureerd uit ziet, is het van belang om goed op te letten welke kleuren je gebruikt. Zorg ervoor dat de kleuren in je tuin bij elkaar passen en een geheel vormen. Probeer te kiezen voor een kleurenschema, maar niet maar één kleur te kiezen. Dit kan namelijk na verloop van tijd een beetje saai worden en het is dan ook verstandig om een aantal kleuren uit te kiezen voor je planten en bloemen. Doe dit niet alleen onder je terrasoverkapping in de tuin, maar ook door de rest van de tuin zodat je een geheel creëert. Bedenk goed wat je tuin uit moet stralen en kies kleuren en planten die bij dit beeld aansluiten.

Meer blogs lezen? Lees dan Kleuren voor je overkapping

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with