De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
29 november 2023

Het design van verpakking kleur geven: zo doe je dat

Het geven van kleur aan verpakkingen is een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. De kleur van een verpakking kan een sterke invloed hebben op hoe een klant het product ziet. Ook hoe snel de aandacht voor een product wordt getrokken. In deze blog gaan we kijken hoe je kleur kunt gebruiken om verpakkingen te ontwerpen die opvallen en je producten succesvol op de markt brengen.

Begrijp je doelgroep

Voordat je begint met het kiezen van kleuren voor je verpakking is het belangrijk om je doelgroep te begrijpen. Welke kleuren spreken hen aan? Welke kleuren passen bij de waarden en het imago van je merk? Als je bijvoorbeeld producten richt aan kinderen kunnen heldere en levendige kleuren zoals rood, geel en blauw aantrekkelijk zijn. Voor luxeproducten kunnen meer ingetogen kleuren, zoals zwart, goud en wit elegantie en exclusiviteit uitstralen.

Ken de psychologie van kleuren

Kleuren hebben de kracht om emoties en gevoelens op te roepen bij mensen. Het is belangrijk om de psychologie achter kleuren te begrijpen bij het ontwerpen van verpakkingen. Rood is bijvoorbeeld een kleur die wordt geassocieerd met passie en liefde. Een ander voorbeeld is blauw. Blauw straalt rust, vertrouwen en betrouwbaarheid uit. Iedere kleur heeft zo zijn eigen kracht.

Creëer visuele hiërarchie

Bij het ontwerpen van verpakkingen is het belangrijk om een visuele hiërarchie te creëren. Dit betekent dat je de kleuren strategisch moet gebruiken om de aandacht te leiden naar de belangrijkste elementen van de verpakking, zoals het productlogo of de productnaam. Visuele hiërarchie is ideaal wanneer je te gebruik maakt van leaflet printing. Gebruik opvallende kleuren voor deze belangrijke elementen en houd de rest van de verpakking meer ingetogen om verwarring te voorkomen.

Kijk naar de concurrentie

Bekijk ook wat je concurrenten doen op het gebied van verpakkingsontwerp en kleurgebruik. Het is belangrijk om op te vallen en je te onderscheiden van de concurrentie. Als alle andere producten in jouw categorie bijvoorbeeld blauwe verpakkingen hebben, kan het interessant zijn om een andere kleur te kiezen om op te vallen.

vond je dit interessant? Lees dan ook onze blog over hoe je een succesvolle branding app met passende huisstijl maakt.

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with