De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
19 juni 2022

Kleurplaten voor moeilijke eters

Ze zeggen niet voor niets: onbekend maakt onbemind. Als jij wil dat jouw kind een minder moeilijke eter wordt, dan kun je daarbij helpen door jouw kind veel te laten proeven. Alleen soms is de drempel zo groot, dat een kind direct al in de weerstand zit. De oplossing? Die zit hem erin om dan je kind op een andere manier te laten kennismaken met eten, zoals bijvoorbeeld met een kleurplaat... 

Groentes 

Is jouw kind nogal lastig met groente eten? Dan kan het helpen om te beginnen met kleurplaten in te kleuren waarop groentes staan. Het is daarbij ook belangrijk dat je gezellig meedoet. Groentes eten geldt natuurlijk voor je kind, maar ook voor jou. Zo is het dan ook met inkleuren. Door alleen te kleuren, zorg je er ook voor dat je kind groentes aan iets leuks gaat koppelen.  

Is je kind in een goede bui? Dan kun je een schaaltje met wat groente bij de kleurplaat zetten. Leuk natuurlijk als je de groentes van de kleurplaat uitkiest. Zo kun je er een leuk spel van maken. Een stukje kleuren en dan even wat eten van de groente die je kleurt.  

Vlees in het restaurant 

Bij het beste grill restaurant in Rotterdam hebben ze ook een tip voor moeilijke eters in een restaurant: je kunt de kleurplaat met het eten ook meenemen naar het restaurant. Op die manier combineer je ook het leuke kleuren met het eten. Bovendien, als je voortijd je kind al de kleurplaat laat inkleuren, kun je naderhand laten zien in het restaurant hoe het er in het echt uitziet. Op deze manier maak je er voor een kind een hele leuke ervaring van. 

rotterdam-beste-grill-restaurant

Je eigen houding 

Het gaat er wel om dat je niet alles met een kleurplaat kunt oplossen. Wat je vaak ziet is dat een ouder zelf van alles niet lust. Een kind pikt dit haarfijn op, ook al denk je van niet. Het is dus belangrijk dat je kind ziet dat jij ook van alles proeft en eet. Het is wel lastiger om dingen te leren eten als je wat ouder bent. Smaken als kind al leren ontdekken, heeft als voordeel dat je makkelijker dingen eet en een bredere smaak ontwikkelt.  

Dit betekent dat je als ouder wellicht zelfs meer je best moet doen. Het levert echter wel veel op voor je kind. Dat gezegd hebbende, betekent het dus vooral dat als je wil dat je kind van alles leert eten, je zelf je beste beentje voor moet zetten.  

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with