De leukste kleurplaten van Nederland
Anna Kasan
21 juli 2022

Kleurplaten meenemen in de wachtkamer

Moet je met de kind naar de dokter, het ziekenhuis of moet je zelf naar de tandarts voor facings in Rotterdam? Dan kan het vaak zo zijn dat je een lange tijd moet wachten in de wachtkamer. Zulke afspraken lopen snel uit waardoor de wachttijd toch wel flink kan oplopen. Als volwassene kun je jezelf prima vermaken, maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw kind ook geduldig kan blijven wachten? In deze blog gaan we je vertellen hoe!

Altijd een kleurplaat mee in de tas

Vaak is het zo dat een kind het lastig vindt om zichzelf voor een langere tijd te vermaken. Dit komt voornamelijk voor in een onbekende omgeving, zoals een wachtkamer. Ondanks dat er vaak een speelhoek is, is het belangrijk om jezelf voor te bereiden op het lange wachten in de wachtkamer. Hoe je dit het beste kunt doen? Door een kleurplaat of kleurboekje met kleurpotloden of stiften mee te nemen! Naast dat dit niet veel plek inneemt in je tas is het ook nog een prima tijdverdrijf voor je kind. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van je kind en de daarbij horende stimulatie van de motoriek. Veel beter dan wat video’s laten kijken op bijvoorbeeld je telefoon!

Maar welke kleurplaat neem je mee?

Maar welke kleurplaat jouw kind leuk vindt om te kleuren is nog maar de vraag natuurlijk. Er is tegenwoordig in ieder geval genoeg keuze. In een andere blog vertellen we meer over de 7 verschillende soorten kleurplaten. Wat dacht je van een 2D kleurplaat, een met vormen en mandala’s of themakleurplaten, bekende cartoons en kleurplaten van dieren? Er is genoeg online te vinden zodat jij altijd voorbereid de deur uit kunt gaan.

Kleuren zorgt voor rust

Een bijkomend voordeel van kleuren is dat je er rustig van wordt. Ervaart jouw kind wat spanning of angst voor de dokter of tandarts? Dan kan een kleurplaat helpen! Doordat je altijd gefocust bezig bent met het inkleuren van een kleurplaat vergeet je alle gedachtes en zal stress, angst of spanning verdwijnen. Ideaal om ook voorbereid en zonder problemen de afspraak in te gaan!

Vond je deze blog interessant? Bekijk dan ook zeker onze blog over de betekenis van kleuren in de tuin!

Copyrights 2024 | gratiskleurplaten.com
Made with